HTML

Ammondó

Én ammondó vagyok...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Vita

2010.07.13. 05:28 ammondó

A vitáról való vélekedésemet osztanám meg ezúttal az olvasokkal.

A vita nagyon jó, és hasznos dolog, addig amíg egzakt dologról van szó.

2+2=4, erről vitázhatunk egy emberrel, aki váltig állítja, hogy ugyanezen feltételek mellett, ezen összeg értéke mondjuk 7623827392798192,232445 például. Ilyenkor a meggyőzés lehetséges, és hasznos is.

Ha már egy döntés helyességéről, egy meccs eredményéről, vagy akár egy étel ízéről vitázunk hirtelen értelmét veszti a dolog. Miért is akarjuk meggyőzni, a másikat, hogy a mi kedvenc csapatunk jobban megérdemelte, a győzelmet, mint a másik kedvence.

Vagy a káposztás pogácsa szar, amikor a másik azon nőtt fel, és szerinte az az ételek netovábbja.

Egyszerű: mindkettőnknek igaza van, mert lehet mindkettőnknek igaza egyszerre.

Vitát ne használjuk emberek meggyőzésére, használjuk arra, hogy a mi véleményünket közöljük az adott dologról. Ha a partner jó vitapartner, jó eséllyel a mi véleményünket is beolvasztja, valamellyest az igazába, ha más nem rossz példaként.:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ammondo.blog.hu/api/trackback/id/tr772148076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása